Pentru a obtine cele mai bune rezultate in ceea ce priveste bronzarea organica, consultantul nostru in aceasta materie, va recomanda niste trucuri inaintea si dupa terminarea sedintei de bronzare organica:

- pregatiti-va pielea prin exfoliere si curatare cu: malai, zat, manusa de lufa si un exfoliant, pentru a se putea aplica egal culoarea. Nu folositi creme, deoarece acestea vor lasa urme, iar culoarea va iesi inegala.

- de retinut faptul ca pe: genunchi, coate, incheieturi, pielea este mai ingrosata si, pentru a evita bronzarea ineficienta (mult mai puternica in aceste zone) trebuie sa indepartam solutia in execs din aceste zone cu o batista sau carpa de bumbac umeda, iar inainte de sedinta se va efectua un peeling energic in aceste zone

- faceti un dus, dar nu utilizati geluri de dus, spumante sau creme de corp, deoarece acestea vor diminua efectul spray-ului bronzant, bronzul efectuandu-se inegal (din cauza grasimilor din creme, etc). Dupa dus sau baie, stergeti pielea bine, deoarece ea trebuie sa fie perfect uscata.

- fara machiaj la nivelul fetei

- fara deodorant sau parfum inainte si dupa bronzare, aproximativ 7-8 ore. Neindicat este si innotul, sportul, sauna sau baia timp de 7-8 ore dupa sedinta de bronzat, deoarece in acest timp, pielea dumneavoastra continua sa se bronzeze. Cel mai eficient ar fi sa faceti un dus in dimineata urmatoare bronzarii. Totodata, nu purtati lenjerie mulata pana la efectuarea dusului.

- epilarea se va face inainte cu o zide bronzare, pentru ca porii sa se poata inchide, sau dupa ce bronzul va disparea

- imbracamintea trebuie sa fie una relaxanta, sport si de regula e indicat sa fie de ciloarea inchisa

- pentru ca hainele sa nu se pateze, asteapta in jur de jumatate de ora, timp in care produsul va avea timp sa se usuce

- dupa ce ati facut dus, incercati sa va protejati bronzul prin: aplicarea de creme emoliente (ajuta ca pielea sa nu se exfolieze prea repede), evitarea bailor foarte lungi, a apelor termale (contin minerale), a produselor exfoliante, a sedintelor de impachetare, masaj, etc In esenta, trebuiesc evitate tratamentele care va fac sa transpirati in exces sau care duc la exfolierea pielii. Acestea nu fac altceva, decat reduc perioada bronzului.

De retinut:

- bronzarea se efectueaza treptat. Solutia cu DHA, actioneaza asupra pielii noastre su dupa 8 ore de la pulverizare

- persoanele care au tenul mai deschis vor avea un bronz mai putin accentuat, dar se pot efectua mai multe sedinte, pana la obtinerea nuantei dorite. Daca nu sunteti mutumita de culoarea obtinuta si doriti un bronz mai accentuatm puteti sa va reantoarceti la salon chiar a doua zi. Retineti doar sa nu mai efectuati nici o curatire sau exfoliere a corpului.

 

Intrebari si raspunsuri despre bronzarea organica si efectele ei:

1. De ce bronzarea organica nu dauneaza pielii asa cum o fac razele solare sau sedintele de solar(UV)?

Deoarece aceasta se efectueaza prin pulverizarea unei substante numita de DHA (dihidroxiacetona) pe piele. DHA, nu este altceva decat un zahar incolor care intra in actiune, interactioneaza cu aminoacizii din stratul de suprafata al pielii, producand astfel schimbarea culorii acestuia. "Bronzul" astfel obtinut este aproape identic cu bronzul natural.

2. De ce nu s-a mai auzit de DHA pana acum si de ce a devenit aceasta dintr-o data o inovatie atat de importanta?

Intrebarea este total gresita. Dihidroxiacetona a fost o contributie importanta inca din 1957, aceasta fiind folosita initial ca un ingredient activ in tratarea diabetului. Intr-un spital de copii din Germania, doctorii au remarcat ca in locurile de pe piele, unde copii il varsau, se forma o culoare maronie, determinandu-i astfel sa faca cercetari mai amanuntite. Aceste cercetari efectuate in anii '50 stau la baza producerii DHA din zilele noastre. Deci, DHA, nu este nici solutie care sa aiba la baza efecte UV, nu este nici solar, nici crema autobronzanta.

3. Cat dureaza procedeul de bronzare organica? Dar bronzul?

Sedinta de bronzare organica, dureaza in medie, 10-15 minute.

Dupa ce cosmeticianul, terapeutul sau operatorul, dupa cum este denumit cel care efectueaza pulverizarea cu DHA a aplicat solutia pe piele, efectele bronzarii apar la o ora, dar de abia in 2-3 ore, rezultatele sunt cu adevarat vizibile. Solutia are efect treptat asupra pielii, continuand inca 6-8 ore astfel ca, aspectul final al bronzarii il obtinem intre 8-12 ore.

 

Bronzul va tine in jur de 7-9 zile, depinde cat de bine il veti proteja.

4. Exista riscuri in ceea ce priveste acest tip de bronzare?

Nu! Dupa cum spuneam, DHA nu daunează pielii – afecteaza doar cele mai de suprafata celule ale epidermei. DHA este in esenta sa un ingredient activ care isi asuma cele mai reduse riscuri aupra sanatatii decta orice alta metoda de bronzare cunoscuta. Aceasta metoda este inovatoare si a fost aprobata si de catre FDA (Food and Drug Administration - Adiminstratia Mancarurilor si Medicamentelor ). Ba mai mult, medicii au demonstrat ca acest tip de bronzare artificiala este mai putin toxica decat aspirina, cofeina sau sarea de masa, efectuand chiar un tratament anti-aging (de remediere a pielii) asupra noastra.

De precizat aici doar ca, aceia dintre dumneavoastra care stiti ca aveti: eczeme, psoriazis, rani deschise, bronzatul organic este contraindicat.

5. Se pot avansa alergii?

Alergiile pot aparea doar daca manifestati reactii alergice la produse autobronzante, la dihidroxiacetona, la substantele zaharoase. Daca stii ca esti alergic la anumite yaharuri sau creme bronzante, ar trebui sa intrebi un medic inainte de a face o sedinta de bronzare.

6. Diabeticii si femeile insarcinate pot sa efectueze sedinte de bronzare organica?

In nici unul dintre cazuri nu au fost semnalate riscuri. 
Solutia bronzanta nu este una toxica si actioneaza doar pe suprafata pielii, deci, nu ar trebui sa prezinte nici un pericol nici pentru diabetici, nici pentru fat sau mama. Totusi, inainte de sedinta ar trebui intrebat medicul, singura autoritate care poate sa dea un raspuns adecvat. 

7. Cum arata bronzul obtinut? Exista mai multe nuante in bronzarea organica? Exista riscul unui bronz portocaliu?

 

Dupa ce va va fi aplicata solutia pe piele si aceasta isi va face efectul, bronzul initial va fi de un maro inchis (numit si bronzul Jamaican), asta datorita actiunii solutiei de bronzat. Dupa ce veti face prima baie, bronzula va ramane unul auriu.

Da! Exista doua nuate in bronzarea organica:

- mediu - cea care are in componenta sa mierea de albine
- intens - cea care are in componenta sa coaja de nuci verzi

Nu! Acest procedeu este unul avansat tehnologic si nu exista riscul unui bronz portocaliu, in dungi sau cu pete.

8. Cat de des trebuie sa aplici solutia de bronzat?

Solutia va fi aplicata in functie de preferintele clientilor. Daca doriti un bronz mai accentuat, va trebui sa efectuati mai multe vizite la salon, dar, puteti veni si doar o data pe saptamana. Specialistii recomanda insa 2-3 vizite in prima saptamana, iar apoi,  o data pentru a va mentine bronzul.

9. Ma pot expune la soare ca si cum as fi deja bronzata?

NU! Bronzarea cu DHA este o bronzare artificiala si va trebui sa fim atenti la expunerile solare. Majoritatea studiilor facute in acest sens, demonstreaza ca 24 de ore dupa aplicarea solutiei cu DHA, numarul de radicali liberi produsi in piele prin expunerea la soare este mai mare cu 180% decat nivelul normal (crescand riscul de cancer de piele).

De aceea, se recomanda expunerea la soare dupa primele 24 de ore, cand riscul devine unul normal. Comportamentul nostru la soare trebuie sa fie unul normal...folosim o crema de protectie, deoarece razele solare in ultimii ani, au devenit tot mai puternice si mai pline de UV.

10. Ce trebuie sa stiu in timpul sedintei? Cum ma comport?

Desi nu exista pericol de toxicitate, consultantii in bronzare organica ar trebui sa isi informeze clientii inainte de sedinta, despre unele aspecte importante cum ar fi:

- incercarea de a nu inhala substanta
- evitarea aplicarii directe a produsului in zona ochilor: tineti ochii inchisi (desi nu exista antecedente de iritare a acestora, este mai bine sa prevenim)
- folosirea unui balsam pentru buze sau a unui prdis de bariera pentru nari pentru evitarea directa a solutiei cu membrana mucoasa
- desi substantele nu decoloreaza, nu afecteaza si nu sunt absorbite de par, este indicata o casca protectoare

In cazul in care mai aveti nelamuriri sau ati gasit alte informatii referitoare la produs si ati dori mai multe detalii, va rugam sa ne contactati cu incredere. Consultantul nostru va incerca sa va raspunda la toate problemele ridicate de dumneavoastra.

In cazul in care consultantul nostru v-a multumit prin raspunsurile pe care le-a dat despre: bronzarea organica, substanta DHA, protejarea inainte sau dupa bronzare, trucuri sau alte aspecte, va asteptam la salonul Tantastic, in cadrul unui personal primitor, terapeuţi profesionişti si a unui ambient relaxant.